Meubels herstofferen​

Vakmanschap in meubelstoffering

Het proces van het meubel stofferen kennen we als geen ander. We hebben ruime ervaring met het (her)stofferen van meubels. In overleg met jou maken we je favoriete meubelstuk weer als nieuw.

Bij het stofferen van meubels beginnen we met het verwijderen van de oude bekleding van een meubel en brengen we vervolgens de nieuwe bekleding aan.

Daarbij vervangen we de stof, vullen we de kussens op en herstellen we eventueel beschadigde delen van het meubelstuk.

Voor je het weet ziet jouw bank, stoel of ander favoriete meubelstuk er weer uit om door een ringetje te halen.

Waarom herstofferen?

Je favoriete bank of stoel in de container? Dat hoeft helemaal niet! Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om meubels te herstofferen in plaats van ze te vervangen. We zetten hier de voordelen voor je op een rijtje:

  1. Kostenbesparing: Herstoffering is vaak goedkoper dan het aanschaffen van nieuwe meubels. Zeker als het gaat om het behouden van de kwaliteit of wanneer je design meubels in huis hebt staan. Mits de structuur van het meubelstuk nog stevig is en alleen de stof versleten is, of het polyether vervangen moet worden, kun je door herstoffering geld besparen.

  2. Behoud van kwaliteit: Heb je jarenlang gespaard voor meubels van kwaliteit en wil je ze niet zomaar wegdoen? Wanneer de meubels in jouw huis helemaal bij je passen en comfortabel zijn, kun je ze een nieuw leven geven met herstoffering. Hun levensduur wordt zo verlengd en je kunt gewoon je eigen stijl en kleur kiezen, zodat de stof helemaal bij jou past.

  3. Emotionele waarde: We hechten ons vaak aan spullen die veel voor ons hebben betekend. Ook erfstukken horen daar natuurlijk bij. En had je oma een lichtelijk oubollige smaak maar wil je toch haar mooie stoel behouden en dat deze toch in je interieur past? Herstofferen biedt de kans om de waarde van deze spullen te behouden en ze een frisse uitstraling te geven, zodat je er nog jarenlang van kunt genieten.

  4. Lekker duurzaam: Het herstofferen van meubels draagt bij aan een duurzamere levensstijl. We hoeven niet zomaar alles weg te gooien als het niet meer perfect is. Het verminderen van de vraag naar nieuwe meubels helpt de productie van meubels en afval te verminderen. Stofferen is dé milieuvriendelijke optie; door bestaande meubels te blijven gebruiken komt je favoriete fauteuil niet op de vuilstort terecht.

  5. Alles op maat gemaakt: Wanneer je je meubel laat stofferen ontstaat de mogelijkheid om de pasvorm en het comfort van je meubel aan te passen. Wil je op zachtere kussentjes zitten? Dat kan gewoon. Wil je juist stevige ondersteuning? Dat kan ook. Onze expertise op het gebied van meubelstoffering help jou om je meubelstuk af te stemmen op jouw wensen.

Houd er rekening mee dat niet alle meubels geschikt zijn voor herstoffering. Is het onderstel te beschadigd of is het meubelstuk van lagere kwaliteit? Dan is het vervangen van je oude bank of stoel wellicht een betere optie. Twijfel je of jouw meubelstuk geschikt is voor herstoffering? Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee!

Laat je meubels repareren

Naast herstofferen voeren wij ook kleine reparaties aan meubels uit. Laten de naden los van je favoriete bank of stoel? Heeft het houtwerk van je onderstel wat liefde nodig? Moet de binnenkant van je meubel opgefrist worden met nieuw koudschuim? Of wil je de hardheid van een zitting aanpassen? Dit kan naar wens en op maat door ons geleverd worden.

Referenties